Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótás piskóta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pikótatekercshez:
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • csipet sütőpor
  • sárgabaracklekvár
  • A csokis piskótához:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • fél dl olaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótaroládhoz a 3 tojásból a liszttel, a cukorral és csipet sütőporral sütőpapírral bélelt tepsiben piskótalapot sütök, majd a sütőpapírt lehúzom, megkenem lekvárral, és feltekerem.

A csokis tésztához a tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott margarinnal és a kakaóporral habosra kikeverem. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá felverem. A kettőt óvatosan összekeverem, hogy a hab ne törjön, a végén hozzáadom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24x22 cm-es tepsiben 180 fokon megsütöm. Amikor megsült, kihűtöm, és lapjában kettévágom.

A pudingot a szokásos eljárással a tejjel és a cukorral megfőzöm, majd kihűtöm. Amikor már hideg, összekeverem a mascarponéval.

A krém felét az alsó csokis tésztára kenem. A piskótaroládot felszeletelem, és fektetve a krém tetejére rakom, rásimítom a maradék krémet, és a másik csokis lappal befedem.

A mázhoz a csokoládét a margarinnal és az olajjal felolvasztom, a tészta tetejére simítom. Olvasztott fehércsokoládéval díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss