Elkészítés: Először a szirupot készítjük el, hogy kihűljön, mire szükségünk lesz rá. A vizet és a cukrot állandó keverés mellett felforraljuk, ha kihűlt, hozzáöntjük a rumot.
A krémhez a tojássárgát, a margarint, a kakaót, a vaníliás cukrot és a porcukrot jó alaposan kikeverjük.
Az első ostyalapot vékonyan megkenjük a kakaós krémmel, ráillesztjük a következő ostyát, azt szintén megkenjük. Erre újból ostya kerül, majd hosszában szirupba mártott (vigyázzunk, ne áztassuk el) piskótákat rakunk rá. A piskótákat is megkenjük a krémmel, majd újabb sor piskótát rakunk rá, ezúttal viszont nem hosszában, hanem keresztben. Ezt a réteget is megkenjük krémmel. Ráhelyezzük a 4. ostyalapot, megkenjük a maradék krémmel, és befedjük az utolsó ostyával.
A tetejét bevonjuk gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert tortabevonóval.
A süteményt fél napra hideg helyre tesszük, hogy az ostyalapok megpuhuljanak, majd fogyasztás előtt vízbe mártott késsel szeleteljük.