Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótabomba (Charlotte)

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 rúd 4-4 tojásból készített, baracklekvárral töltött piskótatekercs
  • A töltelékhez:
  • 6 tojás sárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 6 lap zselatin
  • 6 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: Egy 4 literes lábast vagy egy kerek jénai tálat kibélelünk alufóliával.

A piskótatekercseket felszeleteljük. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és szűk 3 dl tejjel sűrűre főzzük. A zselatint beáztatjuk kevés langyos vízbe, majd a majdnem kihűlt krémhez keverjük. Közben a tejszínt (cukor nélkül) felverjük, és a krémmel könnyedén összekeverjük.

A kibélelt edényt kirakjuk a felszeletelt
piskótatekerccsel, beleöntjük a krémet, ezután rárakjuk a kimaradt piskótatekercs-szeleteket, betakarjuk alufóliával, és 8 óra hosszára hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt tálra borítjuk és szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss