Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskóta (tortához)

60 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 24 cm-es, csatos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel és a sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukor a felét. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésik kikeverjük. A lisztbe belekeverjük az étkezési keményítőt és a sütőport. A cukros tojássárgájához apránként, felváltva, levegősen belekeverjük a kemény habot és az átszitált lisztkeveréket.
  3. A tésztamasszát beleöntjük a  tortaformába, elsimítjuk, majd a szélét kissé magasabbra felhúzzuk (a széle magasabb legyen, mint a közepe). Sütőpapírt teszünk rá, hogy ne égjen meg a teteje, majd az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük (arra figyeljünk oda, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta össze fog esni).
  4. Ha megsült, tűpróbával ellenőrizzük, lezárjuk a tűzhelyet, de még nem vesszük ki, benne hagyjuk, és 15 percig résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni, pihenni. Ezután kivesszük, és egy éles késsel körbevágjuk. Fátyolnyi lisztet szórunk a tészta tetejére, és kiborítjuk a tortalapot. Ezután leszedjük róla a tortaformát, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhával letakarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Végül ízlés szerinti krémmel megtöltjük.


    9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM >>>
     

    Még több tortarecept >>> 

    Angol citromkrém >>> 

    Így lesz kemény a tejszínhab >>> 

Megjegyzés

Kakaós piskóta: ugyanígy készítjük el, csak a 12 dkg liszt helyet 10 dkg lisztet használunk és 2 ek (cukrozatlan) kakaóport keverünk hozzá. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss