Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű piskótatekercs

35 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A könnyű piskótatekercs elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel és a vízzeé egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell kapnunk.
  2. A tojásfehérjét a sóval jó kemény habbá verjük, majd óvatosan egy fakanál segítségével alaposan összedolgozzuk az előzőleg már kikavart sűrű masszánkkal.
  3. Egy 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  4. Megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, de nem hűl ki teljesen, majd jó sűrű lekvárral megkenjük, és jó szorosan feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni és pihenni. Tálalás  porcukorral megszórjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss