Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskóta csokiöntettel

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt vagy 2 dkg holland kakaópor, liszt helyett (opcionális, ha márványos piskótát szeretnénk)
  • 1 dl langyos víz
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • A csokiöntethez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 dl tej

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a vizet lassan, felváltva adagolva hozzákeverjük a tojásos keverékhez. (Ha szeretnénk márványos piskótát a lisztet elfelezzük, és annak mennyiségét kakaóporral helyettesítve keverjük be. A tojásos keveréket is felezzük és így keverjük össze. Így lesz egy fehér és egy barna tészta alapunk. A fehéret öntsük először a tepsibe, majd csurgassuk közé a kakaós masszát.)
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm-es), 25-30 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
  3. Amíg sül a tészta elkészítjük az öntetet. A csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a tejszínnel, folyamatos kevergetés mellett egy homogén masszát kell kapnunk.  A tejet egy kis forralóedényben felmelegítjük, majd apránként adjuk hozzá a tejszínes csokoládékrémet és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett csomómentesre, homogénre főzzük.
  4. A piskótát kockára vágjuk és a meleg csokoládé öntettel leöntve kínáljuk. 

    10 MENZAKAJA, AMIT OTTHON ELKÉSZÍTVE IMÁDNI FOGSZ! >>>

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss