Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisang Molen (Molen banana, indonéz sütemény)

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az elkészítése végtelenül egyszerű: a tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, a banánokat félbevágva 5-7 cm-es hosszú darabokra szeljük.

A kiengedett tésztát kb. 3 mm vastagságban, 10cm x 10cm-es darabokra vágjuk, a felvágott banándarabokat, a tészta közepére helyezzük, ezután a tésztán lévő banánt vaníliás cukorral megszórjuk (ha kimarad, az sem baj, de mi édesszájúak vagyunk, és talán így finomabb is), majd - mint egy borítékot - a tésztát összehajtogatjuk, kicsit a tetejét össze kell nyomni, hogy a töltelék banán és a megolvadt cukor ne folyhasson ki.

Az így elkészített félkész sütiket sütőpapírra helyezve rakjuk a tepsibe (vaj, zsír nem kell alá). A sütemények tetejét megkenjük tojássárgával.

A sütőt 180-200 fokra melegítjük, a sütiket a sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a tetejük aranybarna nem lesz, ehhez kb. 15-20 perc szükséges.

Amikor kész, a tepsit kivesszük a sütőből, majd mindegyik süti tetejét mézzel kenegetjük, és még 2-3 percet sütjük.

Megjegyzés

Más tölteléket is használhatunk töltelékként, pl. banánt és sajtot, vagy banánt és csokidarabokat, stb.
- Cemong

Ezek is érdekelhetnek

Friss