Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piros tojás helyett kézigránát: botrányos jótékonysági akció indult Ukrajnáért

default user icon
MME
Amióta kitört a háború Ukrajnában, az egész világ úgy próbál segíteni, ahogyan csak tud. Számtalan jótékonysági kezdeményezéssel igyekeznek az emberek támogatni az ostrom alatt álló ország katonáit, menekülteit. A belgiumi Kortrijkban található Beugnies Les Chocolats csokimanufaktúra is ezzel a céllal alkotta meg limitált kiadású, kézigránát formájú édességüket húsvétra, ami a jó szándék ellenére sem aratott sikert. Sokan gyomorforgatónak és visszataszítónak tartják annak ellenére, hogy az eladásokból befolyt összeg felét jótékony célokra fordítják.

A csokigránátot egyébként öt euróért árulják, és az ebből befolyt összeg felét egy olyan szervezetnek ajánlják fel, ami a háború miatt nehéz helyzetbe került ukrán népet támogatja. A robbanószerkezetre emlékeztető édesség nem csoda, hogy sokaknál kiverte a biztosítékot, ugyanis a többség úgy gondolja, hogy ízléstelen, a jelenlegi helyzetben pedig egyenesen morbid.

Több kommentelő is úgy reagált a bemutató poszt alatt, hogy a támogatásnak ilyen módú megformálása nem éppen illik egy jótékonysági akcióhoz, a csokimanufaktúrának pedig szégyellnie kellene magát.

A cégvezető Nicolas Beugnies természetesen reagált a nagy port kavaró cukrászati alkotásra és a következőket mondta:

- Gondoltam, hogy az ötlet sokkolóan fog hatni, de pont ez volt a célunk. Azt szerettük volna, hogy a termék, ami egyben egy szimbólum is, elgondolkodtató legyen, továbbá tükrözze mindazt, amit egy háború jelent.

Az édességből egyébként eddig négyszáz darab kelt el, és összesen kétezer darab legyártására készülnek. Ha mindegyiket megveszik, akkor a Consortium 12.12 jótékonysági szervezethez ötezer euró, forintosítva közel kétmillió forint kerülhet. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss