Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piros spagetti éhes vendégeknek

MME MME
2.4/5
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem az oregánót, a bazsalikomot, ráteszem a darálthúst, kicsit megpirítom, majd hozzáöntöm a paradicsomlét. Beledobom a leveskockát, és innentől kezdve kis lángon főzőm addig, míg az állaga masszaszerűvé nem lesz. Ez egy-másfél óra. Eközben a spagettit a szokásosnál kicsit keményebbre hagyva sós vízben kifőzöm, majd egy jó nagy tűzálló tálba borítom. Amikor a mártásunk már elérte a kívánt állagot, hozzáteszünk egy csómó fokhagymát (úgy egy jó nagy fejet). A kész mártást összeforgatjuk a tésztával, és sajtot szórunk rá. A tetetjét beborítjuk az alábbi mártással: a paradicsompürét egy serpenyőbe öntjük, sózzuk, alaposan megfokhagymázzuk és megpírítjuk. Szépen elkenjük a tészta tetején, alufóliát teszünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve még további 5 percig.

Megjegyzés

Arra azért ügyeljünk, hogy a húsos mártás ne legyen száraz. Ha szükséges, öntsünk hozzá kevés vizet vagy bort. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss