Elkészítés: Felteszek 1-1,5 liter vizet fahéjjal és szegfűszeggel. Forralás után beleteszem a meggyet vagy más gyümölcsöt. A citromokat negyedelem, levüket belenyomkodom, és magát a héját is belefőzöm. Cukrozom ízlés szerint. A habarásnál nagyjából 2 evőkanál lisztre öntök 1 dl tejszínt, majd 2 tojást, utána megint tejszínt és a maradék tojást. Amikor megfőtt a meggy (az is úgy 10 perc), leveszem a tűzről a levest és felöntöm 1 dl hideg vízzel. Várok még 15 percet, és utána szűröm bele a csomómentesen elkevert habarást. Nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre