Elkészítés: A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a reszelt sajtot. A tejet a teáskanál cukorral összekeverve meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a langyos vizet is. A tészta kezdetben ragacsos, de 15 perc dagasztás után eléri a megfelelő állagot. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott virslit, 15 percig pirítjuk, főzzük tovább, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával. Köménnyel, borssal, sóval ízesítjük (a kömény domináljon). Hozzáadjuk a tejfölt, és tovább főzzük pár percig. A végén 1 evőkanál lisztet szórunk rá, és besűrítjük. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.
Ha a tészta megkelt, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, 5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy bögre segítségével köröket szaggatunk vagy késsel négyzeteket vágunk, amiket még vékonyabbra kb. 2 mm-re nyújtunk tovább. A kész korongok vagy négyzetek egyik felére tölteléket halmozunk púposan, majd ráhajtjuk a másik felét. A széleket jól összenyomkodjuk. A kész batyukat kikent tepsibe tesszük, a tetejét felvert tojással kenjük meg, néhány helyen késsel megszurkáljuk. Kelesztjük még 10-15 percig.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.