Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított tésztás slambuc

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítom, kiszedem, és zsírban megpirítom a tördelt lebbencstésztát 1 fej hagymával /egészben hagyom, csak a szára felől vágom 4-8 fele/ és a chilipaprikával. Egész sötét színre pirítom - nálunk így szeretik -, és leveszem a tűzről. Ha enyhült a sülése, teszek bele pirospaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot. Felöntöm - hogy ellepje - vízzel, és főzés közben pótolom, de csak annyival, hogy ellepje. Sózom, borsozom, ha valaki gondolja, ételízesítőt is tehet bele.

Amikor még ress a tészta, de még nem főtt meg, akkor beleteszem a kockára vágott krumplit. A vízzel továbbra is óvatosan bánok, mert nem levest akarok készíteni - tehát ellepésig! Közben kavargatom, hogy az alját le ne kapja.

Ha krumpli is megfőtt, elzárom, lefedem, és ami kicsi víz van még rajta, beszívja, és kissé masszás lesz. Ha netalán maradna másnapra, akkor ez is eltűnik róla.

Megjegyzés

Kb. 4 éve lebbencslevest szerettem volna csinálni, mikor családom közbeszólt, hogy miért nem slambucot készítek. Hiába mondtam, hogy a tésztát már megpirítottam, az volt a válasz: nem baj, akkor is slambuc legyen! Szóval azóta pirított tésztával kell a slambucot készítenem. A vitát elkerülvén, lehet hogy nem is slambuc, hanem öreglebbencs??? Teljesen mindegy, minek nevezzük, de amióta ez így alakult, nálunk nagyon menő, szeretik, és másnapra már nemigen marad. - simonani

Ezek is érdekelhetnek

Friss