Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított tészta pulykamellel

MME MME
2 4/5
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A chilit kimagozzuk, húsát vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés: A szójaszószt elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a chilit, 1 evőkanál olajat, és a húst kb. 15 percig pácoljuk benne. Közben a répát meghámozzuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kínai kelt leveleire szedjük, leöblítjük, és nem túl vékony csíkokra vágjuk. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás forró vízzel leöntjük. Felforrósítunk 7 evőkanál olajat egy wokban vagy nagyobb serpenyőben, és megpirítjuk benne a húst. Kiszedjük, félretesszük. Ezután egymás után a zöldségeket is megpirítjuk. Végül összeforgatjuk a wokban a húst és a zöldségeket, hozzáadjuk a szójababcsírát és a tésztát, és az egészet összeforrósítjuk. Ráöntjük a levest, szójaszósszal ízesítjük. A tojást felverjük, a wokba öntjük, összekeverjük, de már nem sütjük tovább, hanem azonnal félrehúzzuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 757 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss