Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított sertésmáj sült hagymával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A sertésmájat megmossuk, kivágjuk az ereit, majd felcsíkozzuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk. Megsózzuk kissé, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
  2. Egy magas oldalú serpenyőben felforrósítunk 200 ml olajat, és kisebb adagokban aranyszínűre sütjük benne a hagymakarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük őket, hogy jól lecsepegjen.
  3. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és nagy lángon, többször megkeverve megpirítjuk benne a májdarabokat kb. 6 perc alatt. Ha ezzel elkészültünk, egy tálra szedjük, végül sózzuk és borsozzuk. A sült hagymával tálaljuk, zöldfűszerekkel díszíthetjük. Burgonyapüré illik hozzá.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss