Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük, megtisztítjuk, karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A főtt füstölt tarját nagyobb kockákra aprítjuk. A savanyú káposztát kissé összevágjuk, hogy ne legyen nagyon hosszú szálú.
Elkészítés: Serpenyőben az olaj felét felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a tarját és a káposztát. Megszórjuk köménnyel, lefedjük, és kb. 15 percig pároljuk. Ha kész, kitesszük egy tálra, és melegen tartjuk. A serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a szeletekre vágott burgonyát kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük, majd megszórjuk majorannával. Visszatesszük a húsos káposztát, összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal, jól átforrósítjuk, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre