Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított rizs csirkemellel

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük és kevés olajon rántottának megsütjük, majd félretesszük. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd félretesszük azt is.
  2. A megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet egy wokban, vagy egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg a hús átpuhul. A húst kiszedjük és a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma fehér részét és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a kockára vágott paprikát és együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a főtt rizst és tovább pirítjuk.
  3. Amikor a rizs már kapott egy kis zsemlebarna színt, akkor hozzáöntjük a szójaszószt, majd összekeverjük a rántottával és a csirkemellel és néhány percig együtt sütjük. Az ételt kiegészíthetjük bármilyen zöldségkeverékkel.

11 KÍNAI KAJA HÁZILAG - A SZEZÁMMAGOS CSIRKÉTŐL A PIRÍTOTT TÉSZTÁIG >>> 

KÍNAI SZEZÁMMAGOS CSIRKE >>> 

TAVASZI TEKERCS CSIRKEHÚSSAL TÖLTVE >>> 

RIZSES-CSIRKÉS EGYTÁL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss