Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított kelbimbó fűszeres öntettel

2 5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
1 adag

Elkészítés

Elkészítés: A kelbimbókat elfelezzük, és alaposan megmossuk. 1 teáskanál olajat és 1 teáskanál vajat felhevítünk, és fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Picit dinszteljük, majd mielőtt színt kapna, beletesszük a kelbimbót. Picit pirítgatjuk, majd sózzuk, csavarunk rá pár csepp citromlevet, öntünk hozzá egy pici vizet, és megpároljuk.

Mikor már majdnem puha a kelbimbó (kb. 10 perc), levesszük a fedőt, megszórjuk a wok fűszerkeverékkel, és lepirítjuk. Az öntetet is elkészítjük: a tejfölt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal, citromlével és édesítővel ízesítjük.

A kelbimbót tányérra szedjük, meglocsoljuk az öntettel. Ehetjük köretnek, vagy önmagában, könnyű vacsiként.

Megjegyzés

A kelbimbó sok rostot és kevés kalóriát tartalmaz, így telít, és mégsem hizlal. Az öntet a tartármártáshoz hasonlít, de nem zsíros, mert nem majonézzel, hanem mustárral csináltam. És az enyhén csípős francia mustár teszi olyan pikánssá az ételt... A wok fűszer cukrot is tartalmaz, ami istenien rákaramellizálódik a zöldségre... hmmm... Próbáljátok ki, nem bánjátok meg. Kép sajnos nincs, mert megettem, mielőtt lefotózhattam volna. - Fiamma

Ezek is érdekelhetnek

Friss