Elkészítés: A kelbimbókat elfelezzük, és alaposan megmossuk. 1 teáskanál olajat és 1 teáskanál vajat felhevítünk, és fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Picit dinszteljük, majd mielőtt színt kapna, beletesszük a kelbimbót. Picit pirítgatjuk, majd sózzuk, csavarunk rá pár csepp citromlevet, öntünk hozzá egy pici vizet, és megpároljuk.
Mikor már majdnem puha a kelbimbó (kb. 10 perc), levesszük a fedőt, megszórjuk a wok fűszerkeverékkel, és lepirítjuk. Az öntetet is elkészítjük: a tejfölt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal, citromlével és édesítővel ízesítjük.
A kelbimbót tányérra szedjük, meglocsoljuk az öntettel. Ehetjük köretnek, vagy önmagában, könnyű vacsiként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre