hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított hagymás borjúmáj

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A májat öblítsük le, törölgessük szárazra. A hártyákat távolítsuk el, vágjuk kisujjnyi csíkokra. A vöröshagymát aprítsuk félfőre, a fokhagymát finomra.

A májat enyhén sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a liszttel. Egy nagy tapadásmentes serpenyőben, felhevített zsiradékban hirtelen, magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt átsütjük. Tálra szedjük, fóliával letakarjuk, melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékra (ha szükséges, pótoljuk) rádobjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, szalmasárgára sütjük, a fokhagymát is átpirítjuk benne. Felöntjük egy kis borral, meghintjük bővebben majoránnával, borssal, kakukkfűvel és pirospaprikával, röviden, lassan összeforraljuk. Visszatesszük a májat, összeforgatjuk, egyet forralunk rajta és azonnal tálaljuk. Aprított petrezselyemmel meghinthetjük.

Gombás párolt rizzsel és párolt parajjal tálaltam, de bármi mást is választhatunk.

Ezek is érdekelhetnek