Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított gombás szűzérmék tejszínes mártással

60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 1 db kígyóuborka (kb. 25-30 dkg)
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db lilahagyma (közepes)
  • 25 dkg feta sajt
  • 10-15 dkg koktélparadicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1-2 csipet kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  • A főételhez:
  • 60-70 dkg sertés szűz
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl étolaj
  • 1 ek petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  1. Tisztítás után 0.5-1 cm-es kockára vágjuk a zöldségeket. A paradicsomot kettőbe vagy négybe vágjuk, mérettől függően. Összekeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal. A végén hozzáadjuk a kb. 1 centis kockákra vágott fetát. Óvatosan összekeverjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük. 
  2. A szüzet feldaraboljuk 5-6 dekás szeletekre, megsózzuk, megborsozzuk. A gombát cikkekre vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Megsózom, borsozom.
  3. Egy serpenyőbe fél dl olajat öntünk, és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni, ha forró, rádobjuk  a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd a felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, és amikor levet ereszt, lejjebb vesszük a hőfokot, és hagyjuk párolódni. Amikor már alig van rajta lé, hozzáadjuk a petrezselymet és ahogy elpárolgott a leve, rövid pirítás után kész is.
  4. Egy másik serpenyőbe öntjük a maradék olajat, felforrósítjuk, és amikor a húst belemártva pezsegni kezd, akkor beletesszük hússzeleteket, és többször megforgatva, mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha kész, a egy tálra szedjük, és a serpenyőben maradt, olajos pecsenyeléhez adjuk a tejszínt, majd jól elkevergetve, rövid idő alatt összeforraljuk.
  5. Tálaláskor a szűzérmékre halmozzuk a gombamártást, mellé a salátát.

 

Megjegyzés

Tudtam volna szebben is tálalni,de ez csak egy sima itthoni vacsorának készült,nem versenyre! Az ízek viszont fenségesek lettek! - A konyha ördöge

Ezek is érdekelhetnek

Friss