A csirkemájat alaposan megtisztogatom, megmosom, feldarabolom, a szíveket is kettévágom, addig áztatom, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben lecsepegtetem.
Fél karikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm.
A hagymás zsírt nagyon felforrósítom, ráteszem a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vajpuha, beleteszem a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt.
A liszt után rögtön öntök alá egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg. Nagyon finom csak puha kenyérrel, savanyúsággal, de lehet hozzá krumplit főzni, vagy esetleg sütni is.