Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított csirkemáj egyszerűen

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • 5 fej vöröshagyma (közepes)
  • étolaj
  • 70 dkg csirkemáj
  • bors
  • 3-4 ek édespaprika

Elkészítés

  1.  A hagymát közepesen apróra vágjuk és kevés olajon, és közepes tűzön üvegesre pároljuk. A májat felvágjuk, nem kell nagyon, minden párat mondjuk 4 darabra. Hozzáadjuk a hagymához és közepes tűzön pirítjuk. (Fontos, hogy ne adjunk hozzá vizet, ami a májból kifő, az pont elég lesz, nem fog odaégni.) Kb. 6-8 percig érdemes így pirítani.
  2. Fűszerezni csak akkor érdemes elkezdeni, amikor már nincs nyers (vörös) része a májnak, akkor mehet rá a bors. Pár percig érdemes így főzni, majd megszórjuk a pirospaprikával. Abból is mehet jó sok, kb 3-4 csapott evőkanálnyi. Összefőzzük, majd levesszük a tűzről. Ekkor megsózzuk és összekeverjük mégegyszer. A só szárítja a májat, ha csak a végén adjuk hozzá, akkor sokkal puhább marad. Rizzsel, esetleg krumplival fogyasztandó.

13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>> 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Megjegyzés

Gondoskodj megfelelő mennyiségű hagymáról, úgy a jó, ha majdnem ugyanannyi hagyma van, mint máj. - erosb88

Ezek is érdekelhetnek

Friss