Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított csirke magyarosan

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkéket megmossuk, feldaraboljuk és megsózzuk. A zsírt egy serpenyőben megforrósítjuk, benne a csirkedarabokat pirosra sütjük, majd egy edénybe kiszedve, letakarva félretesszük.

Zsírjában az apró kockákra vágott szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a lecsót (vagy a meghámozott és szeletelt paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát), jól elkeverjük, pár percig pároljuk, beletesszük a lepirított csirkét, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a csirke is megpuhul.

Pirított tarhonyával vagy burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek