Elkészítés: A csirkéket megmossuk, feldaraboljuk és megsózzuk. A zsírt egy serpenyőben megforrósítjuk, benne a csirkedarabokat pirosra sütjük, majd egy edénybe kiszedve, letakarva félretesszük.
Zsírjában az apró kockákra vágott szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a lecsót (vagy a meghámozott és szeletelt paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát), jól elkeverjük, pár percig pároljuk, beletesszük a lepirított csirkét, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a csirke is megpuhul.
Pirított tarhonyával vagy burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre