Piña Colada torta

4 5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • fehércsokoládé
  • rum aroma
  • tej
  • cukor
  • pudingpor
  • vaj
  • kókuszreszelék
  • ananászbefőtt
  • ananánszbefőtt
  • tortazselépor
  • cukor
  • víz
  • fehér rum
  • ananászlé
  • ananászlé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. A habot a tojássárgás keverékbe forgatjuk a liszttel fölváltva. A végén belekeverjük a csokoládét és a rumaromát. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.

2. Közben elkészítjük a krémet. A tejből a cukorral és a pudingporral pudingot főzünk. Mielőtt levennénk a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a hideg pudingot. Vegyünk ki a krémből kb. 3 evőkanálnyit, hogy a torta oldalát a végén megkenhessük, majd adjuk hozzá az ananászbefőttet.

3. Miután kihűlt a piskótalap, visszarakjuk a tortaformába és rákenjük a krémet a tetejére. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára, hogy jól lehűljön.

4. A tetejét kirakjuk az ananásszal, majd tortazselét készítünk, aminek a felfőzéséhez a rumot is felhasználjuk.

5. Tálalás előtt kivesszük a formából, majd a piskóta részét bekenjük a félretett krémmel.

Megjegyzés

Levehető oldalú tortaformában érdemes elkészíteni! :))

Az egyik kedvencem a Piña Colada koktél, és mivel magyar oldalakon nem találtunk hasonló torta receptet, több angol recept és saját ötlet alapján készült el. Nagy sikere volt. - SziAnnsza

Ezek is érdekelhetnek

Friss