Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pincepörkölt csülökből és lapockából

MME MME
170 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
  2. A kétféle húst megmossuk, mindkettőt 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt. Megfonnyasztjuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, 10 percig dinszteljük. Meghintjük a pirospaprikával, gyors mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és jól elkeverjük, hogy a paradicsom egy kis levet eresszen.
  3. A hagymás alaphoz adjuk a felkockázott csülköt és lapockát. Felöntjük az egészet annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, meghintjük a borssal, a köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet. 2 órán keresztül főzzük, közben a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
  4. A pörköltet felöntjük a borral, hozzáadjuk a krumplit, és főzzük további kb. 30 percig, amíg a krumpli megpuhul.

Nézd meg videón, hogyan készül a pincepörkölt:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss