Elkészítés: A csülköt feltesszük főni. A szalonnát apró kockára vágva megpirítjuk, ennek zsiradékához hozzáadjuk a sertészsírt, majd a kockára vágott hagymát. A hagyma abálása utan ezt feélrerakjuk, kihűlése után hozzáadjuk a kalocsai paprikát, jól elkeverjük. A megabált hagymához hozzáadjuk a karikára vágott paprikát és a paradicsomot, visszahelyezzük a tűzhelyre, hozzárakjuk a pirított szalonnát, fűszerezzük, felengedjük vízzel.
A megfőtt csülköt kicsontozzuk, és felkockázva hozzáadjuk a csonttal együtt, ismét felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és addig főzzük, míg minden megpuhul, és nagyon kevés leve marad.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre