Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pina colada palacsinta (kókuszos-ananászos)

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 dkg kókusz
  • 1 db tojás
  • 4 dkg nádcukor
  • 1 ek olaj
  • 2,5 dl tej
  • 7 dkg liszt
  • Az ananászkrémhez:
  • 13 dkg konzerv ananász
  • 1,5 dl ananászlé
  • 3 dl tej
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dkg cukor
  • A kókuszos krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg kókusz
  • 5 dkg cukor
  • 1 ek vaj

Elkészítés

  1. A palacsintatésztához a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd fél órát pihentetjük. Ezután a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. Az ananászos krémhez az ananászt, az ananászlevet és a cukrot feltesszük főni, közben a tejet elkeverjük a pudingporral. Amikor az ananász megpárolódott, ráöntjük a pudingporral elkevert tejet és besűrítjük egy kicsit, annyira, hogy még kenhető legyen.
  3. A kókuszos krémhez a lisztet a kókusszal összekeverjük, hozzáöntünk egy kevés tejet, hogy folyékony legyen, a többit feltesszük forrni.
  4. Miután forrni kezd a tej, beleöntjük a lisztes kókuszos masszát, besűrítjük, közben hozzáadjuk a vajat is.
  5. A palacsinták felét megkenjük az ananászos krémmel, összehajtjuk, tányérokra rakjuk, majd teszünk mellé a kókuszos krémből, megcsorgatjuk csokiöntettel és tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss