Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pillekönnyű vajas-sajtos pogácsa

> 90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejben, a cukorral és 2 evőkanál liszttel felfuttatjuk (kovászt készítünk). A maradék lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval és a kováasszal összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk. A maradék tojásfehérjével lekenjük, rászórjuk a sajtot, feltekejük, mint a bejglit, a két szélét összecsippentjük, sodrófával kicsit lenyomkodjuk, és letakarva 10 percig pihentetjük.
  3. Ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét tojássárgájával lekenjük, meleg helyen, kb. 10 percig kelesztjük.
  4. Minden pogácsa tetejére egy-egy csipet sajtot teszünk, és180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel), 20 perc alatt megsütjük.

    A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

    VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK >>> 

    Sajtos finomságok >>> 

Megjegyzés

kb. 65 darab lesz belőle. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss