Előkészítés: Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, úgy, hogy az aljára vágunk egy kerek lapot, s kevés vajjal az oldalához is hozzátapasztunk körben egy csíkot a forma magasságááig.
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk: az átszitált lisztet, porcukrot, étkezési keményítőt összekeverjük egy tálban, gyors mozdulatokkal almareszelőn ráreszeljük a kemény vajat, gyorsan tésztává dolgozzuk (a lényeg, hogy minél kevesebbet érjünk hozzá a kezünkkel, egy széles pengéjű kés ilyenkor jó szolgálatot tesz). Körülbelül 2-3 mm vékony kerek lappá nyújtjuk, s a nyújtófa segítségével belehelyezzük az előkészített tortaformába úgy, hogy a peremre is jusson tészta. Az alját villával megszurkáljuk, s betesszük a hűtőszekrénybe, úgy 30 percre.
A szedret (málnát, magozott meggyet) megmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy tálban 2 tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
Egy másik edénybe beleütünk 1 egész tojást, valamint a maradék 2 tojás sárgáját, hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot, és fehéredésig keverjük a robotgép legerősebb fokozatán. Hozzáadjuk az 50 dkg túrót, a citorm levét, héját, a 2 kanál étkezési keményítőt, s az egészet könnyű krémmé keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojáshabot óvatosan, hogy ne törjük össze.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Kivesszük a hűtőből a tésztát, az aljára szórjuk a búzacsírát (diót), egyenletesen eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, majd befedjük a túrókrémmel.
Egyenletes tűznél 50-55 perc alatt arany színűre sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni, hogy ne essen be a közepe, majd vaníliás porcukorral gazdagon meghintjük a tetejét. Langyosan és hidegen is kitűnő!