Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pillekönnyű diós sütemény

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Összekeverjük a sütőport és a lisztet, majd hozzákeverjük a darált diót és a sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a mézet és a rumaromát. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és porcukorral megszórjuk a tetejét. 

Megjegyzés

Kettévághatjuk és megkenhetjük lekvárral. Savanykás lekvár illik hozzá, pl. málna. Őzgerinc vagy püspökkenyér formában (de bármilyen formába) lehet sütni. Ez az adag 1 formába elég. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss