A cukrot 50 ml vízzel és a mézzel felforraljuk, majd lassú tűzön 3-4 percig főzzük.
Közben a zselatinport közepes méretű edényben feloldjuk a 3 evőkanálnyi vízzel. A cukros-mézes szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és habverővel jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a színezéket és a maradék szirupot. Lassú fokozaton kezdjük keverni a habverővel kb. 6-8 percig, majd a maximális fokozatra kapcsolva keverjük még 1-2 percig. (A massza a keveréstől kifehéredik, és ragadós, nyúlós állagú lesz.)
1 literes jégkrémes dobozba tesszük majd a masszát, amelyhez méretre vágunk két sütőpapírt. Egyiket az aljára tesszük és kevés olajjal kikenjük. Ráöntjük a cukros masszát, majd a másik papírt is leolajozzuk, és ráhelyezzük a masszára.
3-4 órára hűtőbe tesszük. Ha a pillecukor jól összeállt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kockára vágjuk. Végül beleforgatjuk a porcukorral elkevert étkezési keményítőbe.