Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pillangótészta raguval

MME MME
3/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre gyaluljuk. A színes paprikákat kicsumázzuk, magjaikat-ereiket eltávolítjuk, és húsukat vékony csíkokra szeljük. A petrezselyem- és bazsalikomlevélkéket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, 3-4 levélkét-bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a gombát és a paprikát, erős tűzön, folyamatosan kevergetve 2-3 percig pirítjuk, azután hozzáadjuk a ketchupot és az áttört fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és mérsékelt tűzön, fedő alatt 8-10 percig főzzük. Belekeverjük a felaprózott bazsalikomot és petrezselymet, de ezekkel már nem főzzük tovább. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és csinos tálba csúsztatjuk. Megöntözzük a maradék 4 evőkanál olajjal, lazán összekeverjük, végül a tetejére púpozzuk a csípős ragut, és a félretett bazsalikomlevélkékkel díszítve forrón tálaljuk. A sajtot megreszeljük, és külön tálkában kínáljuk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 680 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss