Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pillangósüti mandulás fehérjehabbal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 15 darabhoz:
  • 2,2 dkg élesztő
  • 3,3 dl tej
  • 7,5 g porcukor
  • 50 dkg liszt + a szóráshoz
  • 1 db tojás
  • 9 dkg vaj
  • A mandulás fehérjehabhoz:
  • 25 dkg őrölt mandula
  • 1 tk mandulaaroma
  • 10 dkg tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 ek tej
  • A kenéshez:
  • 2 db tojás
  • A mázhoz:
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

1.

Morzsoljuk az élesztőt 1 dl langyos tejbe, majd adjunk hozzá 1 ek porcukrot, és futassuk fel. A lisztet melegítsük meg és szitáljuk át. Nyomjunk a középébe mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk a tésztát 20 percig, majd letakarva kelesszük a duplájára.

2.

A fehérjehabhoz tegyük vastag aljú üstbe a mandulát, az aromát, a fehérjét és a cukrot, majd közepes lángon, folytonos kevergetés mellett melegítsük, míg a cukor feloldódik, és a mártás kissé besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, ha szükséges, lazítsuk kevés tejjel.

3.

A tésztát osszuk 15 egyenlő, 6 dkg-os darabra. Gömbölyítsük ki, és fedjük le folpakkal. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjünk mindegyik közepére egy púpozott evőkanálnyi fehérjehabot. Tekerjük fel, a hajtást igazítsuk alulra. A rudat két végénél húzzuk meg kissé meg, majd illesszük egymáshoz. Metsszük be kétoldalt, majd pillangó alakban hajtsuk szét a tésztát. Kenjük meg 1 db tojás és 1 db tojássárgája keverékével.

4.

Ismételten kelesszük meg, kenjük át újra, majd süssük 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt aranybarnára. Kenjük meg a tetejét még forrón a sárgabaracklekvárral összeforralt cukormázzal.

Szakítsunk időt magunkra, és töltsünk el néhány kellemes órát barátokkal, rokonokkal és természetesen finom süteményekkel.!

Ezek is érdekelhetnek

Friss