Pikk-pakk gesztenyés desszert

5/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gesztenyekrémhez:
  • 50 dkg natúr gesztenye (megtisztított, megfőzött, pürésített)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • rumaroma
  • Valamint:
  • 20-25 darab babapiskóta
  • feketekávé vagy pótkávé (bármilyen – ahogy szeretjük)
  • 1-2 csepp vanília-aroma vagy kis darabka vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 marék mazsola
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyekrém alapanyagait gondosan összekeverjük.

A babapiskótákat kávéba mártogatjuk, egy tál aljára rétegezzük, erre kenjük a krém felét, majd újabb réteg kávés piskóta és gesztenye következik. Néhány órát pihentetem a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Tejszínhabbal és mazsolával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Vállalkozó szelleműek már a krémbe belekeverhetik a mazsolát. Én nem mertem, csupán a tejszínhab tetejére szórni, mert nem voltam biztos benne, hogy ízleni fog. De már biztos vagyok benne, úgyhogy legközelebb én is így teszek.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss