Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns zöldséges húsgombócleves

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db póré hagyma
  • 50 dkg gomba
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis csokor kapor
  • 2 dl tejföl (lehet főzőtejszín is)
  • bors
  • 1 citrom
  • A húsgombóchoz:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál liszt
  • bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A pórét finomra, a gombát cikkekre, a répát és a gyökeret fél kisujjnyi hasábokra vágjuk.

A vajat felolvasztjuk, ebben megfonnyasztjuk a póréhagymát. Ezután hozzáadjuk a zöldséget, a gombát, és kissé megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, s aprított kaporral fűszerezzük. Végül megszórjuk a liszttel, és kb. 1 liter vízzel felöntjük. Kevergetve felforraljuk.

A darált húst a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. E masszából diónyi gombócokat formálunk, és belefőzzük a levesbe.

Amikor kész, egy keveset kimerünk a forró léből, és a tejföllel simára keverjük, majd a többi leveshez öntjük, s felforraljuk. Citromlével ízesítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss