Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns uborkasaláta

10 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pikáns uborkasaláta elkészítéséhez a meghámozott uborkákat legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük, majd megsózzuk, jól összeforgatjuk és állni hagyjuk.
  2. A citromlét alaposan elkeverjük az ecettel, valamint a cukorral és némi sóval, borssal.
  3. Az uborkát szűrőben lecsepegtetjük vagy finoman kinyomkodjuk, és salátástálba tesszük. Megszórjuk a néhány levél kivételével felaprított bazsalikommal, majd összeforgatjuk a dresszinggel.
  4. Röviddel tálalás előtt a meghámozott, félbevágott hagymát vékony csíkokra metéljük. Az uborkasalátát szükség szerint sóval, borssal utánaízesítjük, majd beleforgatjuk a hagymát. A félretett bazsalikommal díszítjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss