Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns töltött dagadó

MME MME
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hentessel felszúratott dagadót megmossuk, kívül-belül szárazra töröljük. A rizst a csomagoláson olvasható időnél rövidebb ideig (10 percig) enyhén sózott vízben főzzük, majd leszűrjük. A gyümölcsöket megmossuk és lecsepegtetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A rizst tálba tesszük, hozzáadjuk a gyümölcsöket, beleütjük a tojást, megszórjuk curryporral, sózzuk, borsozzuk, majd lazán összeforgatjuk. Az előkészített sertésdagadót megtöltjük a gyümölcsös rizzsel. A nyílást hústűvel összetűzzük, vagy összevarrjuk, és a húst tűzálló tálba tesszük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, leöntjük vele a húst, kevés vizet (vagy húslevest) öntünk mellé, és alufóliával lefedve kb. 1 óra hosszat pároljuk. Kivesszük a húst a sütőből, levesszük a fóliát, a dagadót meglocsoljuk a levével, visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. A sütésből maradt pecsenyelével megöntözve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 570 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss