Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns tokány

5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, a hagymát félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, a húst felcsíkozzuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, amit kicsit sózunk, hogy levet eresszen. Amikor a hagyma jó, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig átsütjük. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk az őrölt köményt, a felaprított petrezselyemzöldet, a fél citrom levét, és felöntjük a borral. Készre főzzük, ha kell. a levét kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss