Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns! Tegyél szokatlan fűszereket a megszokott ételekre

default user icon
MME
Dobd fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!
Kurkuma

A Dél-Ázsiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát indiai sáfránynak is nevezik. Kis mennyiségben szép sárga színt ad az ételnek, gazdagon használva pedig különleges ízt is.

Fűszerek és ízesítők >>>

Jól illik a rizshez, a különféle párolt zöldségekhez, a húsokhoz és a levesekhez, de fontos alkotóeleme a Worcester-szósznak is.

Torma

Nem csak a konyhában, a népi gyógyászatban is hasznát veszik. Magas kalcium-, valamint C-vitamin-tartalma miatt nagyon egészséges, de számos más jótékony tulajdonsága is ismert.

Világkonyha >>>

Fogyaszthatod nyersen lereszelve, például levesbe téve, pirítósra szórva vagy a friss salátához keverve, de akár krémleves formájában is.

Kapor

A magyar konyha egyik elmaradhatatlan kelléke. Milyen lenne nélküle például a túrós lepény vagy a kovászos uborka?! Termését, levelét és magját is használhatod a fűszerezéshez. Frissen és szárítva egyaránt intenzív ízt ad az ételnek.

Alapvetően jól illik a túrós fogásokhoz, de a savanyúságok készítésekor is rendre előkerül.

Érdekességek >>>

Tippünk: Hintsd meg szárított kaporral a húslevest, amely így egészen különleges, karakteres ízt kap.

Csili

A tüzes ízek kedvelőinek konyhájában biztosan megtalálható ez a paprikafajta. Őrölve, szárítva vagy frissen is felhasználhatod a pörköltek, a szószok, a mártások és a levesek fűszerezéséhez.

Diéták >>>

Extra tipp: Bonbonkészítéskor vagy a lekvárfőzéskor se feledkezz meg róla: kis mennyiségben különlegesebbé teszi az adott nyalánkságot!

Ezek is érdekelhetnek