Elkészítés: A kínai kelt szépen leveleire bontom (lehetőleg kisebb fej legyen, ha nem, akkor félbevágom őket), majd sós vízben megfőzöm puhára. Közben a fél májkrémet a tejföllel és kb. egy teáskanál margarinnal összedolgozom, én tettem bele két kávétejszínt is, hogy még krémesebb legyen. Egy-két gerezd fokhagymár csöpp olajon megdinsztelek, majd villával összetöröm, és beleforgatom a masszába. Egy teáskanál tárkonyt is keverek bele.
Ezután a toast kenyereket négybe vágom, és egyik oldalukat vékonyan megkenem a krémmel. Ez a mennyiség körülbelül 5-6 szelet kenyérre elegendő. A lecsöpögtetett kellevelekkel körbebugyolálom a szendvicskéket, hogy kis batyukat kapjak, majd vékonyan kivajazott tepsiben kb. 5-6 percig sütöm (amíg a krém gyengén rápirul).
Ami igazán különlegessé teszi, hogy a tárkony és a főtt kel édeskés ízt kölcsönöz neki, míg a májkrém és a fokhagyma határozottan sós.
Ajánlom mindenkinek, mert egyszerűen isteni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre