hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns saláta füstölt hallal

MME MME
5/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 alma
  • kevés citromlé
  • maroknyi mogyoró
  • 40 dkg főtt cékla
  • 2 füstölt pisztráng
  • A szószhoz:
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál mustár
  • ízlés szerint reszelt torma
  • 1 evőkanál ribizlidzsem
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál dióolaj (helyettesíthető olívaolajjal is, de a dióolajnak különlegesebb íze van)

Elkészítés

Elkészítés: A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat. Az almát vágjuk félbe, szedjük ki a magházat, majd vágjuk vékony szeletekre, és öntözzük meg citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A mogyorót vágjuk durvára, majd száraz serpenyőben kissé pirítsuk meg. A főtt céklát vágjuk 1 centis kockákra, és keverjük el a szósszal. Az almaszeleteket rendezzük el salátástányérokon, halmozzuk rá a céklát, majd a vékony szeletekre vágott füstölt pisztránggal szórjuk meg, végül hintsük meg mogyoróval.

Ezek is érdekelhetnek