Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns raguleves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg savanyú csemegeuborka
  • 2 dl uborkalé
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • erőspaprika-krém
  • 1 evőkanál finomliszt
  • fél csokor petrezselyem zöldje
  • 5 kanál étolaj

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon megfuttatjuk. A húst felkockázzuk, a hagymához adjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Sóval, paprikakrémmel fűszerezzük, 3–4 dl vizet öntünk rá, és lefedve pároljuk.
  2. A répát és az uborkát karikára vágjuk, majd a félkész húsra szórjuk. Kellő mennyiségű vízzel felöntjük, és lassú tűzön puhára pároljuk.
  3. A petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. A tejfölt a liszttel és az uborkalével simára keverjük, és behabarjuk vele a leset. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyem zöldjével.

9 laktató raguleves receptje

Tárkonyos raguleves alaprecept

Megjegyzés

Mészáros Istvánné receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss