Elkészítés: A póréhagymát alaposan megmossuk, és ujjnyi vastag karikákra szeljük (a zöld részt is felhasználva). A bulgurt 1 pohár meleg vízbe áztatjuk, ennyi mennyiséget fel is vesz.
A vajat és az olajat mélyebb serpenyőben felolvasztjuk, és a vöröshagymát a sárgarépával megfonnyasztjuk (kb. 5 perc). Ezután tesszük bele a sűrített paradicsomot, és további 5 percig fonnyasztjuk a zöldségeket. Nem baj, ha kicsit megpirulnak. Ezután beletesszük a póréhagymát, a citromlevet, a gránátalma sűrítményt, a kockacukrot, a bulgurt vagy rizst, sózzuk, és a forró vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (20-30 perc). Az elfőtt vizet pótoljuk.
A kész ételt vegetáriánus főételként akár natúr joghurttal is tálalhatjuk (ahogy pl. a törökök), de húsok köreteként is kiváló. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre