Elkészítés: Fűszeres kenyértésztát dagasztok. Kb. 1 óráig kelesztem. Majd öklömnyi darabokat szép kör alakúra és ujjnyi vastagra nyújtok. Hagyom pihenni negyed órát.
Előmelegített sütőben hirtelen nagy lángon megsütöm. Így felpúposodik a közepe. Kb. 15-20 perc alatt szépen megsül, de még elég puha ahhoz, hogy felvágjam a közepét.
Közben elkészítem a ragut. A szalonnát felkockázom, zsírjára pirítom. A hagymát apró kockára vágom, és megfonnyasztom rajta. Majd belerakom a darált húst, egy kicsit pirítom. Utána belerakom a gombát, egy kevés olívabogyót, babérlevelet, borókabogyót, borsot, sót. Felengedem 1-2 dl vízzel. Ha már majdnem kész, beleaprítom a friss fűszereket, a sűrített paradicsomot. Szépen összesül kb. 30-40 perc alatt. Ha kész, kiveszem a babért és a borókabogyót.
A félbevágott pitába belekanalazom a ragut. A tetejére morzsolom a kecskesajtot. Majd a pita tetejét meglocsolom szafttal, és meghintem zsályával, borssal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre