Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns paradicsomos hús

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, majd a szeletek mindkét oldalát lisztbe mártva forró zsírban picit megsütjük. Ha minden szeletet kisütöttünk, ebbe a zsírba beletesszük az apróra vágott hagymát, a kockára vágott szalonnát és az apróra vágott csemege uborkát. Amikor a hagyma üveges, ráöntjük a paradicsomszószt, visszatesszük rá a húsokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, borsozzuk.

Lassan addig főzzük, míg a hús puha nem lesz. Kevergetni kell időnként, hogy a szaftja oda ne kapjon. A szaftja be fog sűrűsödni.

Sült krumplival és fejes salátával tálaljuk.

Megjegyzés

A nagymamám, Margit mama Kárpátaljáról származott, ő készítette nekünk ünnepek alkalmával ezt a finom ételt. Sült krumplival és fejes salátával tálalta. - tantikati

Ezek is érdekelhetnek

Friss