Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns paradicsomos csatni

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
költséges
20 adag

Elkészítés

  1. A kereszt alakban bevágott, a szárrészüktől megszabadított paradicsomokat leforrázzuk, majd rövid pihentetés után hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk és negyedeljük. A kicsumázott, megmosott paprikákat csíkokra metéljük. A meghámozott gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát vékony cikkekre daraboljuk.
  2. A mozsárban szétnyomkodott szegfűborsot, koriandert és köményt a lábosban felhevített olajon pirítjuk 30 másodpercig, amíg illatozni kezdenek. Rádobjuk a hagymát, és kevergetve pároljuk 2 percig, majd a paprikával együtt további 2 percig. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, lassú tűzön felforraljuk, végül időnként megkeverve besűrítjük kb. 30 perc alatt. (Nem kell lefedni.)
  3. A csatnit az előkészített kb. 4,5 dl-es csatos vagy csavaros befőttesüvegekbe töltjük, és fejre állítva hűlni hagyjuk 20 percig. Kb. 6 hónapig lehet eltartani.

PARADICSOM TÉLIRE >>> 

9 LAKTATÓ PARADICSOMOS FOGÁS, AMIT TE IS EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ: 6 EGYSZERŰ LÉPÉS + 3 EREDETI RECEPT! >>> 

Megjegyzés

3 üveg lesz belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss