Elkészítés: A füstölt csülköt előző nap félpuhára előfőzöm.
A savanyú káposztát hideg folyó vízben átmosom, 2-3 liter vízben felteszem főni. Az előfőzött csülköt kicsontozom, centis darabokra kockázva, a kolozsvári szalonnát kis kockákra vágva beleadom a levesbe, ha igényli, sózom (vigyázat a füstölt húsok sósak), őrölt köménnyel fűszerezem.
Amikor a csülökkockák megpuhultak, beleteszem a debreceni kolbászt is. Az apróra vágott hagymából, az áttört fokhagymából a zsíron a liszttel és a pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek, amivel besűrítem a levest, beforralom.
Tálaláskor a debrecenit felkarikázom, a levest tejföllel ízesítem, apróra vágott friss kaporral szórom meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre