Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns palóc korhelyleves

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt csülköt előző nap félpuhára előfőzöm.

A savanyú káposztát hideg folyó vízben átmosom, 2-3 liter vízben felteszem főni. Az előfőzött csülköt kicsontozom, centis darabokra kockázva, a kolozsvári szalonnát kis kockákra vágva beleadom a levesbe, ha igényli, sózom (vigyázat a füstölt húsok sósak), őrölt köménnyel fűszerezem.

Amikor a csülökkockák megpuhultak, beleteszem a debreceni kolbászt is. Az apróra vágott hagymából, az áttört fokhagymából a zsíron a liszttel és a pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek, amivel besűrítem a levest, beforralom.

Tálaláskor a debrecenit felkarikázom, a levest tejföllel ízesítem, apróra vágott friss kaporral szórom meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss