Elkészítés: Az őzcombot vagy -gerincet kicsontozzuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, majd magyaros fűszerkeverékkel mindkét oldalát jól bedörzsöljük. A hús egyik felét megkenjük mustárral, és lefedhető tálba rakjuk. Minden sor húst meglocsolunk olajjal, és 24 órára hűtőbe tesszük (lehet 1-2 napra is).
Sütés előtt enyhén lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük (nem szabad kiszárítani).
A gombamártáshoz az apróra vágott gombát pár kanál borral felengedjük, belenyomjuk a fokhagymát. A húsleveskockát 2 dl vízben feloldjuk, hozzáöntjük, majd kb. 10 percig főzzük. A kukoricalisztet a mustárral és 1 kanál vízzel simára keverjük, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk vele a mártást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel.
A húst a mártással, hercegnőburgonyával és áfonyalekvárral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre