Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns őzszeletek gombamártással

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • őzcomb vagy -gerinc
  • magyaros fűszerkeverék
  • mustár
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 50 dkg gomba
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 teáskanál mustár
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • húsleveskocka
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: Az őzcombot vagy -gerincet kicsontozzuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, majd magyaros fűszerkeverékkel mindkét oldalát jól bedörzsöljük. A hús egyik felét megkenjük mustárral, és lefedhető tálba rakjuk. Minden sor húst meglocsolunk olajjal, és 24 órára hűtőbe tesszük (lehet 1-2 napra is).

Sütés előtt enyhén lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük (nem szabad kiszárítani).

A gombamártáshoz az apróra vágott gombát pár kanál borral felengedjük, belenyomjuk a fokhagymát. A húsleveskockát 2 dl vízben feloldjuk, hozzáöntjük, majd kb. 10 percig főzzük. A kukoricalisztet a mustárral és 1 kanál vízzel simára keverjük, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk vele a mártást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel.

A húst a mártással, hercegnőburgonyával és áfonyalekvárral tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss