Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns meggylekvár

52 szavazat
70 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet fazékba töltjük és közepes lángon főzni kezdjük. Beletesszük a csilipaprikát is, és időnként megkevergetve, lassú tűzön addig főzzük, amíg félig elfő a leve.
  2. Hozzáadjuk a ribizli- és a citrom levét és készre főzzük a lekvárt.
  3. Az utolsó percekben beletesszük az apró darabokra vágott csokoládét, és további 2-3 percig főzzük.
  4. Kivesszük a lekvárból a csili paprikát.
  5. Tisztára mosott, forró üvegekbe töltjük a tűzről levett lekvárt, majd rácsavarjuk a fedelét, megfordítjuk néhány percere, végül száraz dunsztban kihűtjük.
  6. A felbontott meggylekvárt hűtőszekrényben tároljuk, és lehetőleg fogyasszuk el néhány napon belül.

Megjegyzés

Ha világos a kamaránk, érdemes újságpapírba csavarni az üvegeket, így a meggylekvár egy év után sem veszíti el színét. - Cinegemadar

Ezek is érdekelhetnek

Friss