Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, finom kockákra vágjuk, az uborkát finom csíkokra, a szalonnát kockákra vágjuk, majd mindezeket egy tálba helyezzük.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, egy vágódeszkán enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük, és a mustárral megkenjük.
Az uborka, szalonna és hagyma keverékének kb. 3/4-ét roládonként elosztjuk, feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük.
Egy fazékban olajat hevítünk, és a roládokat benne hirtelen megsütjük, mellé tesszük a maradék hagma-uborka-szalonna keveréket, majd sütőben, lefedve, kevés fehérbort aláöntve kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
A roládokat tányérra helyezzük, a fogpiszkálót eltávolítjuk. A visszamaradt ragut sóval, borssal, mustárral és paprikával ízesítjük, vízzel felöntjük, felfőzzük, és kb. 10 percig lassú tűzön tovább főzzük. Az étkezési keményítőt pici vízzel elkeverjük, lassan a szószba keverjük, kissé besűrítjük.
Sós burgonya vagy vöröskáposzta illik hozzá, de természetesen más köretet is használhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre