Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns marharolád

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, finom kockákra vágjuk, az uborkát finom csíkokra, a szalonnát kockákra vágjuk, majd mindezeket egy tálba helyezzük.

A húst megmossuk, szárazra töröljük, egy vágódeszkán enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük, és a mustárral megkenjük.

Az uborka, szalonna és hagyma keverékének kb. 3/4-ét roládonként elosztjuk, feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük.

Egy fazékban olajat hevítünk, és a roládokat benne hirtelen megsütjük, mellé tesszük a maradék hagma-uborka-szalonna keveréket, majd sütőben, lefedve, kevés fehérbort aláöntve kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.

A roládokat tányérra helyezzük, a fogpiszkálót eltávolítjuk. A visszamaradt ragut sóval, borssal, mustárral és paprikával ízesítjük, vízzel felöntjük, felfőzzük, és kb. 10 percig lassú tűzön tovább főzzük. Az étkezési keményítőt pici vízzel elkeverjük, lassan a szószba keverjük, kissé besűrítjük.

Sós burgonya vagy vöröskáposzta illik hozzá, de természetesen más köretet is használhatunk.

Megjegyzés

Könnyebb feltekerni és formázni a húsroládokat, ha fólia segítségével tekerjük fel.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss